Ontdek onze Geschiedenis

In september 1996 werd L’Esprit de Sel geboren. Het is de opvatting van een plaats gewijd aan de traditionele en uitgebreide restauratie opgesloten in een comfortabele en intieme zaak waarvan de decoratie op intelligente wijze werd uitgedacht.

De sobere en elegante gevel opende zijn glazen deuren op een plaats waarvan de sfeer ideaal bleek te zijn voor maaltijden met vrienden, familie of ander gezelschap. De inrichting is discreet en doorspekt met verfijnde details in harmonie met de warme kleur van de parketvloer, de muren en de zware fluwelen gordijnen.

De klant wordt toeschouwer en ontdekt met verbazing een prachtige kroonluchter in Murano glas design met wandlampen die de muren accentueren, nu eens in hun ruwe staat gelaten, dan weer met een laagje oker. Deze discrete lichtpunten laten des te meer de gelukkige arabesken van een brief van de markiezin van Sévigné uitkomen, die over het hele oppervlak van een muur lopen en de verontschuldiging vormen van de mooie restauratie waarvan L’Esprit de Sel zich een kundige vertegenwoordiger noemt. Kortom, alle ingrediënten werden samengebracht, zowel op het bord als in het decor, om hun gasten volledig tevreden te stellen.

L’Esprit Brasserie, naast L’Esprit de Sel, werd geopend in juli 1997. De brasserie is traditioneler, met marmeren tafels naast elkaar. De geest is vooral een brasserie met een decoratieve herinnering aan het begin van de eeuw. De sfeer is rumoerig en gemoedelijk, het eten is van keuze en smaak, het decor is vriendelijk en tot in de puntjes verzorgd (getinte spiegels, koperen smeedwerk, wit geblazen glazen kroonluchter).

Het snelle en groeiende succes van de twee onafhankelijke etablissementen leidde twee jaar later, in juli 1999, tot de vereniging van de twee restaurants. L’esprit de Sel en L’Esprit Brasserie werden één: L’Esprit de Sel Brasserie. Een opening creëert nu een essentiële doorgang tussen de twee zalen, die toch hun eigen sfeer behouden en de klant een intelligente keuze bieden. De klant kan de omgeving kiezen die hem of haar het best past, naargelang van zijn of haar stemming, met hetzelfde ruime aanbod aan spijzen en dranken.

Vandaag, in juli 2021, voegen we een belangrijk hoofdstuk toe aan dit mooie verhaal. Welkom in de Brasserie Signature, een ontmoetingsplaats voor passanten, stamgasten, fijnproevers, artiesten en andere beroemdheden.


Kom en ontdek ons restaurant dat vroeger “L’Esprit de Sel” heette, maar nu is omgedoopt tot Brasserie Signature. Sinds 1996 ontvangt de brasserie u in een uitzonderlijk kader waar traditie en elegantie hand in hand gaan op het Jourdanplein, op een boogscheut van de Europese Commissie. Wij verwelkomen u graag 7 dagen per week van 11 uur ’s morgens tot middernacht non-stop, of het nu voor een zakenlunch is op ons terras ’s middags of voor een familiemaaltijd ’s avonds. Van de klassieke brasseriegerechten die we bij elk bezoek graag aantreffen, tot een variëteit aan rundvleesdelen of onze visvijver die in alle seizoenen worden voorzien, al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en door ons bereid. Dit garandeert u een onvergetelijke maaltijd in Brasserie Signature. Op het terras of in een van onze binnenruimtes – warm en modern of typisch Parijse brasserie in al haar elegantie; de keuze is aan u!!!

Maar Brasserie Signature is ook…

Een comfortabel terras, beschut tegen het lawaai, ideaal gelegen, biedt u koelte en rust op zonnige dagen, maar ook verwarmd in de winter.

Wij organiseren met plezier uw banketten, feestelijke evenementen of bedrijfsseminaries

  • Parkeren in de buurt van het Jourdanplein
  • Airconditioning en gratis Wi-Fi
  • Te ontdekken wijnen en champagnes
  • Een dienst, die warm, vriendelijk en professioneel wil zijn
  • Belgisch-Franse kwaliteitskeuken voor elk budget
  • Vriendelijke sfeer, typisch voor Parijse brasseries, met een art deco inrichting